Filters
امکانات
جستجو

مدرسه زمستانه حکمرانی اقتصاد اجتماعی

0 ریال

اقتصاد اجتماعی: اقتصاد اجتماعی، شاخه‌ای مطالعاتی است که به بررسی اثرات متقابل عملکرد اقتصادی و امر اجتماعی می‌پردازد.

علم اقتصاد، از ابتدا، علمی اجتماعی بوده و به مطالعه عملکرد اقتصادی جامعه از قبیل تولید و تجارت پرداخته است. رفتارهای اقتصادی در زمینه اجتماعی شکل گرفته و بخشی از نظریات اقتصادی به مطالعه تأثیر این زمینه بر رفتارهای اقتصادی پرداخته‌اند. مثلاً تأثیر روابط و ساختارهای اجتماعی (از جمله نظام‌ها و سیاست‌های اقتصادی یا ارزش‌ها و سازماندهی‌های اجتماعی) یا ویژگی‌ها و شرایط روان‌شناختی انسانی بر نحوه انتخاب و نتایج اقتصادی. در مقابل، بخشی از مطالعات اقتصادی، اثرات اجتماعی سیاست‌ها و فعالیت‌های اقتصادی را بررسی کرده است. مثلاً مطالعه نابرابری، فقر و آسیب‌های اجتماعی متعاقب آن.

حکمرانی: حکمرانی بر فرآیندها، قواعد و سازوکارهای جدید راهبری و تصمیم‌گیری جمعی امور عمومی در مراحل مختلف مواجهه با مسائل، ارائه راه‌حل‌ها و اجرای آن‌ها دلالت دارد. حکمرانی، برآیند کنش بازیگران مختلف در هدایت نظام اجتماعی است که حکومت یکی از آن بازیگران است.

با توجه به تعاریف بالا، قرابت مفهومی نگاه حکمرانی به‌عنوان مجموعه کنش‌های اجتماعی با عبارت اقتصاد اجتماعی واضح به نظر می‌رسد. حکمرانی اقتصاد اجتماعی، در پی تحقق حرکت جمعی برای بهبود نتایج اقتصادی-اجتماعی است.

مخاطبان مدرسه، طی چهار روز، با حوزه‌های نظری اجتماعی در اقتصاد آشنا می‌شوند که کمتر در دوره‌های متداول اقتصاد و علوم اجتماعی به آنها پرداخته می‌شود:

برنامه دوره:

در روز اول، نگرش اجتماعی در اقتصاد به مخاطبان منتقل شود و اقتصاد به مثابه یک علم اجتماعی درک می‌شود.
 در روز دوم، به نظریات حوزه فقر، نابرابری و سیاست‌های رفاهی و اجتماعی پرداخته می‌شود که در چند دهه اخیر، در اقتصاد جریان اصلی نیز پذیرفته شده و توسط دولت‌ها به کار گرفته می‌شود.
 در روز سوم، به بخش اجتماعی اقتصاد (Social Economy) به عنوان یکی از رویکردهای اقتصاد اجتماعی پرداخته خواهد شد که اساساً توسعه را امری اجتماعی و سامان‌یافته از دل جامعه می‌بیند.
 در روز چهارم، با برخی از شاخه‌های اصلی اقتصاد که تم غالب آنها، شاخص‌های مختلف علوم اجتماعی است آشنایی بیشتر صورت می‌پذیرد. جایی که اقتصاد با علوم سیاسی، جامعه‌شناسی و روانشناسی اجتماعی تقاطع می‌یابد.
همچنین مخاطبان مدرسه، در جریان برخی از ابزارهای این حوزه و ارائه چند تجربه حکمرانی در ایران قرار خواهند گرفت و می‌توانند با سایر علاقه‌مندان این حوزه نیز به گفتگو و تبادل نظر بپردازند.

راه های ارتباطی:

بررسی و نظر خود را بنویسید
  • تنها کاربران عضو می توانند بررسی خود را بنویسند
*
*
  • بد
  • عالی